DNS: MX

Start ved å logge inn i Loopia Kundesone og klikk på ønsket domenenavn i domenelisten. En ny flik åpnes og du velger DNS-editor litt nede på siden.

Nå ekspanderer fliken og viser deg flere avanserte innstillinger for domenet ditt. Husk også advarselen for forandringer i son-filen som kan potensielt forstyrre konfigurasjonen for domenet. Følger du vår guide, skal du kunne være rolig.

Om det allerede finnes noen andre MX-koblinger ved @-seksjonen, ta dem bort ved å klikke på knappen Ta bort for respektive rad.

Klikk så på knappen Legg til record for å legge til din MX- kobling.

• Typen skal være MX,
  • TTL burde være samme verdi som andre poster under @,
  • Prio angir hvor mange koblinger som skal prioriteres, med lengre verdi først. Denne verdien må være 1 eller mer.
  • Data skal være den adressen du har fått fra din e-postleverandøren din. Dette kan ikke være en IP-adresse.

I vårt eksempel har vi valgt å legge til en MX-kobling med prioritet 1, TTL 3600 og målet mail.mindoman.se.
TTL skal alltid angis med samme verdi som for andre records under samme underdomene.

Når du er fornøyd klikker du på Legg til. Vær oppmerksom på at DNS-forandringer kan ta opp til 24 timer før de har forplantet seg over hele nettet.